Місцеві посадовці та громадські активісти вчилися вдосконалювати бюджетний процес

Місцеві посадовці та громадські активісти вчилися вдосконалювати бюджетний процес

29-May-2014

У місті Вінниця 15-16 травня 2014 року Фундацією польсько-української співпраці ПАУСІ у партнерстві з Віницькою обласною Радою було проведено два тренінги з питань програмно-цільового бюджетування як інструменту належного врядування та фінансової прозорості органів місцевого самоврядування.

Учасниками першого семінару стали більше ніж 40 представників фінансових управлінь районів та міст області. Місцеві посадовці мали змогу ознайомитися з концепцією програмно-цільового методу формування і виконання бюджетів та її запровадженням в Україні, отримати практичні навички зі складання результативних показників виконання бюджетних програм тощо.

Під час навчання запрошений польський експерт представив досвід складання бюджету за завданнями, як інструменту для реалізації стратегічних і операційних цілей у м. Кракові.

У другому тренінгу „Програмно-цільове бюджетування та участь громадськості у бюджетному процесі” взяли участь 23 громадських активісти, які мали можливість дізнатися про основні засади реформи публічних фінансів в Україні та обговорити можливості громадських організацій щодо впливу на бюджетний процес з метою підвищення його прозорості.

Тренінги було проведено в рамках Проекту „Бюджети за завданнями у Черкасах та Вінниці», який здійснюється Фундацією польсько-української співпраці ПАУСІ за фінансової підтримки Європейського Союзу та Центральноєвропейської ініціативи. Новина про семінари на сайті Асоціації місцевого самоврядування Вінниччини