Громадський бюджет для активістів

Громадський бюджет для активістів

12-Apr-2016

Представники неурядових організацій, активісти міст Прилуки та Ірпінь запрошуються до участі 19-21 квітня 2016 року у семінарі «Участь громадськості у запровадженні механізмів партиципаторного бюджетування».

Семінар організовується у рамках Проекту Фундації польсько-української співпраці ПАУСІ «Громадський бюджет – спільний успіх активних громадян та відкритої влади». Протягом трьохденного семінару учасники разом з польськими та українськими експертами матимуть змогу ознайомитися з досвідом Польщі та України щодо активізації участі громадян у прийнятті рішень, методологією реалізації механізмів громадського бюджету (партиципаторного бюджету). В рамках зустрічі передбачається робота над розробкою плану запровадження методу партиципаторного бюджету у містах Прилуки та Ірпінь, а також обговорення принципів та механізмів співпраці громадськості та міської влади у реалізації зазначеної форми участі.

Польськими експертами семінару виступають: Борис Мартеля – представник громадської організації «Топографія», м.Лодзь, експерт з партиципаторного бюджетування; Юстина Півко - координатор партиципаторного бюджету у м.Варшава, Центр громадських комунікацій муніципалітету.

Для участі у семінарі необхідно до 15 квітня 2016 року зареєструватися за посиланням

Відібраним на семінар учасникам до 17 квітня  2016 року буде надіслано лист підтвердження участі.

Семінар проходитиме у Комплексі «Конференц-Хол Ірпінь» за адресою м. Ірпінь, вул. Северинівська, 118-а (http://conferencehall.com.ua). Реєстрація учасників семінару 19 квітня 2016 року з 9.30, початок семінару о 10.00. Учасники семінару забезпечуються харчуванням, учасникам з м.Прилуки відшкодовується проїзд та забезпечується проживання. У разі виникнення питань щодо участі у семінарі звертатися до Костянтина Плоского, тел. (067) 222-80-65, e-mail: pauci.kp@gmail.com

Проектом Фундації ПАУСІ «Громадський бюджет – спільний успіх активних громадян та відкритої влади» передбачено: навчання посадовців міської влади, громадських активістів з питань методології запровадження партиципаторного бюджетного процесу; навчальна поїздка до Польщі; опрацювання за допомогою українських та іноземних експертів та запровадження у містах-партнерах Проекту механізмів формування місцевих бюджетів за участю громадян.

Проект реалізується у рамках Польсько-Канадської Програми Підтримки Демократії співфінансованої з програми польської співпраці на користь розвитку Міністерства закордонних справ РП та канадського Міністерства закордонних справ, торгівлі та розвитку (DFATD).