Громадський бюджет – поступ українських міст

Громадський бюджет – поступ українських міст

06-Sep-2016

Міста Житомир, Суми, Прилуки, Ірпінь, Ромни та Бердичів за підтримки Фундації ПАУСІ продовжують запровадження партиципаторного бюджету.

У місті Житомир проектні пропозиції для Бюджету участі (9 млн. грн.) житомиряни могли подати з 12 липня до 5 вересня 2016 року. Загалом зареєстровано 67 бланків-заявок на загальну суму 40 мільйонів 784 тисячі 153 гривні 00 копійок

У місті Суми городяни подали до громадського бюджету (5 млн. грн.)  для реалізації 75 проектів. На офіційному сайті міської ради можна переглянути усі проекти, подані сумчанами.

Прилуцька міська рада здійснює прийом проектів, реалізація яких планується за рахунок коштів громадського (партиципаторного) бюджету м.Прилуки у 2017 році (1,5 млн. грн). Термін прийому проектів - з 18 серпня по 16 вересня 2016 року.

Прийом проектів для участі у громадському бюджеті міста Ірпінь (1 млн.грн.) здійснюється з 1 до 25 вересня.

У місті Ромни 21 серпня 2016 року завершилось голосування за 15 проектів, які  мешканці подавали для фінансування з міського бюджету у 2016 році (250 000 грн.). До цього процесу долучилось 425 жителів.

З 1 до 30 вересня поточного року здійснюється прийом проектів для участі у конкурсі «Громадський бюджет міста Ромни на 2017 рік» (1млн.грн.). Установлений обсяг коштів громадського бюджету м.Ромни на 2017 рік  –  1млн.грн., за рахунок якого будуть реалізовані проекти загальноміського та локального (місцевого) характеру, сума яких не може перевищувати 100,0 тис.грн.

У місті Бердичів робоча група продовжує підготовку до прийому проектів громадського бюджету (600 тис.грн.).

Проект Фундації польсько-української співпраці ПАУСІ «Громадський бюджет – спільний успіх активних громадян та відкритої влади» ставить за мету сприяти розповсюдженню нового механізму участі у містах Ірпінь, Бердичів, Житомир, Прилуки, Ромни, Суми, використовуючи польській досвід у цій сфері.

Зазначеним Проектом передбачається навчання посадовців міської влади, громадських активістів з питань методології запровадження партиципаторного бюджетного процесу, навчальні поїздки до Польщі, а також опрацювання та запровадження за допомогою українських і іноземних експертів моделі формування місцевих бюджетів за участю громадян у містах-партнерах Проекту.

Проект реалізується у рамках Польсько-Канадської Програми Підтримки Демократії співфінансованої з програми польської співпраці на користь розвитку Міністерства закордонних справ РП та канадського Міністерства закордонних справ, торгівлі та розвитку (DFATD).