ХОЧЕШ ДІЗНАТИСЯ ПРО ЕНЕРГОЕФЕКТИВНІСТЬ – ЗВЕРНИСЬ ДО РЕСУРСНОГО ЦЕНТРУ

ХОЧЕШ ДІЗНАТИСЯ ПРО ЕНЕРГОЕФЕКТИВНІСТЬ – ЗВЕРНИСЬ ДО РЕСУРСНОГО ЦЕНТРУ

06-Sep-2016

Так просто мешканці міста Вознесенськ Миколаївської області можуть отримати всю необхідну інформацію щодо енергоефективних технологій, які можуть бути застосовані при модернізації свого будинку, та принципів та правил енергозбереження у побуті.

Ресурсний центр з енергоефективності створений в рамках Проекту Європейського Союзу «Зменшення рівня енергоспоживання в будівлях лікарні м. Вознесенську». Знаходиться він за адресою: м. Вознесенськ, вул. Пушкінська,3/35, телефон 096 819 14 55, сторінка у Facebook - https://www.facebook.com/EnergyVoznesensk/

Основними цілями Ресурсного центру з енергоефективності є:

  • привернення уваги мешканців міста та поширення інформації щодо реалізації Проекту ЄС «Зменшення рівня енергоспоживання в будівлях лікарні м. Вознесенську»;
  • популяризація заходів з підвищення енергоефективності;
  • підвищення обізнаності населення з питань енергоефективних технологій;
  • пропагування «правильних» підходів по досягненню енергоефективності;
  • сприяння поведінкових змін щодо ставлення населення та працівників бюджетних організацій до питань раціонального використання енергетичних ресурсів;
  • активізація участі громадян у запровадження енергоефективних технологій;
  • популяризація використання відновлювальних джерел енергії;
  • створення «комунікаційного майданчику» для представників бізнесу у сфері енергоефективності та споживачів (ОСББ, бюджетні організації і т.д.)

Актуальність та необхідність створення такого Центру у місті Вознесенськ, ґрунтується на наступних результатах роботи:

  1. представники Ресурсного центру з енергоефективності приймають активну участь у організації та проведенні Тижнів сталої енергії, Конкурсів серед студентів учбових закладів та інших заходів, в рамках яких привертається увага питанням енергоефективності;
  2. організовані виїзди студентів Вознесенського професійного коледжу на місце впровадження Проекту ЄС – у будівлі поліклініки та педіатричного відділення Вознесенської центральної районної лікарні.
  3. за 6 місяців роботи центру, отримали особисті консультації 202 мешканці міста (власники приватних будинків та квартир ) з питань енергоефективної модернізації помешкань.
  4. проведені 10 зустрічей з головами та мешканцями ОСББ з питань енергоефективної модернізації багатоквартирних будинків, презентації державних програм та інших можливостей провести модернізацію.
  5. надано консультаційний та експертний супровід двом ОСББ, які скористалися держпрограмою по підтримці заходів спрямованих на скорочення споживання енергоресурсів.
  6. надана допомога відділу міської ради з проведення аналізу споживання енергоресурсів об’єктами соціальної інфраструктури (школи, садки, лікарні, т.і.).
  7. на базі центру створений комунікаційний майданчик серед місцевих неурядових організацій, які опікуються питаннями енергоефективності та екології.

В найближчому майбутньому в Ресурсному центрі заплановано надавати ще додаткові послуги, а саме: проводити енергоаудити житлових будинків та муніципальних будівель, а також аналізувати споживання бюджетних закладів.

Представники Ресурсного центру під час проведення семінарів та проведення особистих консультацій розповсюджують інформацію щодо Проекту Європейського Союзу «Зменшення рівня енергоспоживання в будівлях лікарні м. Вознесенську».

Діяльність Центру висвітлюється на місцевих інтернет сайтах, соціальних мережах та у друкованих ЗМІ.

Довідково: З 1 вересня 2015 року Фундація ПАУСІ офіційно розпочала реалізацію проекту “Зниження рівня енергоспоживання в будівлях лікарні м. Вознесенську”. Метою зазначеного Проекту є активізація виконання Плану дій зі сталого енергетичного розвитку в м. Вознесенськ, демонстрація можливостей здійснення подібних проектів в рамках Угоди мерів, досягнення скорочення енергоспоживання до 62% в будівлях Вознесенської міської лікарні. Проект фінансується за кошти Європейського союзу.