Громадський бюджет у Коломиї

Громадський бюджет у Коломиї

22-Sep-2016

На запрошення Проекту «Партнерство для розвитку міст» (Проект ПРОМІС) експерти Фундації ПАУСІ провели семінар для урядовців та активістів міста.

Під час Семінару «Громадський бюджет: цілі, стандарти, механізми» представники громади міста мали можливість ознайомитися із зарубіжним та українським досвідом реалізації партиципаторного бюджету. Навчання проводили Тетяна Харенко, заступник директора департаменту фінансової політики Черкаської міської ради, заступник голови Координаційної ради з питань партиципаторного бюджету та Костянтин Плоский, заступник директора Фундації ПАУСІ.

За результатами зустрічи представники міської ради та активісти прийняли рішення сформувати робочу групу із відкритим запрошенням всіх охочих та почати процес обговорення моделі бюджету участі у Коломиї та розробки відповідного нормативного забезпечення.  

Коломияни переймають досвід впровадження громадського бюджету

У Коломиї впровадять партисипативний бюджет (Телеканал НТК)

Проект міжнародної технічної допомоги «Партнерство для розвитку міст» (Проект ПРОМІС) спрямовано на зміцнення муніципального сектору в Україні, впровадження ефективного демократичного управління та прискорення економічного розвитку шляхом підвищення спроможності українських міст у сфері демократизації врядування та місцевого економічного розвитку; створення сприятливого середовища для розвитку малого та середнього бізнесу; підтримку процесу децентралізації та інтегрованого планування розвитку на місцевому, регіональному та національному рівнях. Проект ПРОМІС впроваджує з квітня 2015 року до грудня 2020 року Федерація канадських муніципалітетів (ФКМ) за фінансової підтримки Міністерства міжнародних справ Канади.