У ВОЗНЕСЕНСЬКУ ПРОХОДЯТЬ ДНІ СТАЛОЇ ЕНЕРГІЇ

У ВОЗНЕСЕНСЬКУ ПРОХОДЯТЬ ДНІ СТАЛОЇ ЕНЕРГІЇ

18-Oct-2016

Проведення заходів, направлених на привернення уваги населення до енергоощадності у Вознесенську, Миколаївської області стає гарною традицією.

Вже декілька років поспіль в місті проходять Дні та Тижні Сталої Енергії – це загальноєвропейська ініціатива, яка звертає увагу населення до питань захисту довкілля, раціонального споживання енергетичних ресурсів та збільшення ефективності використання енергії у побуті.

Протягом 17 - 22 жовтня 2016 в місті Вознесенськ проходитимуть цікаві та пізнавальні заходи:

17 – 21 жовтня -  Проведення тематичних уроків у школах: У школах міста будуть проведені  тематичні заняття, протягом яких учні отримають інформацію щодо підвищення енергоефективності власної оселі. Також будуть розглянути питання захисту довкілля.

17 – 20 жовтня - Конкурс малюнку серед школярів «Енергоефективність очами дітей»: У школах міста буде проведений Конкурс малюнку, в якому можуть прийняти участь всі охочі. Малюнки, які будуть відібрані за результатами Конкурсу, будуть розміщені на великому бігборді у центрі міста, а учасники отримають цінні призи.

22 жовтня - Велопробіг до агропідприємства "Нібулон": за активною участі Вознесенської міської ради та при підтримці агропідприємство "Нібулон" в місті прокладено нову велодоріжку.

22 жовтня - Семінар- тренінг на тему енергозбереження в приватному секторі та ОСББ: мешканцям міста будуть розповідати про сучасні технології та принципи енергозбереження, про доступні механізми фінансування енергоефективних заходів. Також на захід будуть запрошені спеціалісти з реалізації енергоефективних заходів - представники фірм, що займаються встановленням вікон, спеціалісти з утеплення, представники фірм, що встановлюють твердопаливні котли. Учасники семінару зможуть задати питання та обмінятися досвідом.

Це не всі приємні несподіванки для мешканців міста, які охопить проведення Днів Сталої Енергії – найближчим часом будуть проведені також опитування населення на тему можливого розташування вело доріжок у місті, обговорення з громадськістю питання створення вело інфраструктури міста, а також різноманітні екологічні акції.

Дізнатися більше про місце, дату та час проведення, а також щодо умов участі у зазначених заходах можливо отримати у Вознесенському ресурсного центру з енергоефективності - 066 184 97 24, 096 819 14 55 Сергій Трандафіл, групі у Фейсбук - https://www.facebook.com/EnergyVoznesensk або на сайті Вознесенської міської ради www.voznesensk.org

Довідково: З 1 вересня 2015 року Фундація ПАУСІ офіційно розпочала реалізацію проекту “Зниження рівня енергоспоживання в будівлях лікарні м. Вознесенську”. Метою зазначеного Проекту є активізація виконання Плану дій зі сталого енергетичного розвитку в м. Вознесенськ, демонстрація можливостей здійснення подібних проектів в рамках Угоди мерів, досягнення скорочення енергоспоживання до 72%  в будівлях Вознесенської міської лікарні. Проект фінансується за кошти Європейського союзу з частковим фінансуванням Вознесенської міської ради.