Навчання модераторів громадського бюджету

Навчання модераторів громадського бюджету

16-May-2017

11 травня відбувся захід «Школа модераторів» для осіб, які будуть проводити зустрічі з мешканцями щодо впровадження та реалізації громадського бюджету Білої Церкви.

Захід проведено в рамках проекту «Публічні бюджети від А до Я: Інформування, активізація та залучення громадянського суспільства» реалізується Фондом Східна Європа та Фундацією польсько-української співпраці ПАУСІ за фінансової підтримки Європейського Союзу та Проекту міжнародної технічної допомоги «Партнерство для розвитку міст» (Проект ПРОМІС), який впроваджується Федерацією канадських муніципалітетів та фінансується Міністерством міжнародних справ Канади.

Члени робочої групи з питань громадського бюджету, депутати, представники структурних підрозділів міської ради та громадськості мали можливість отримати інформацію про досвід міст, де громадський бюджет вже працює не перший рік, безпосередньо від експертів.

Навчання проводили: менеджер проекту «Громадський бюджет» Фундації Українсько-польської співпраці ПАУСІ Леонід Донос, депутат Чернігівської міської ради 6-го скликання, учасник робочої групи по впровадженню партиципаторного бюджету у м.Чернігів Андрій Вареник та фасилітатор Павло Козелецький.

Вони розказали про історію впровадження в світі та в деяких українських містах, переваги використання громадського бюджету тощо, зокрема, зупинилися на необхідності проведення зустрічей з мешканцями, як один з елементів активізації та залучення містян в процес участі в громадському бюджеті. Саме під час зустрічей та обговорень у жителів формується бачення, які ідеї слід реалізувати першочергово та як їх оформити в проект.

За результатами тренінгу, учасники розробили механізм організації та проведення зустрічей з громадянами, напрацювали орієнтовну модель ефективного донесення інформації, а також отримали корисні поради як попереджати виникнення конфліктних ситуацій при проведенні зустрічей.

За матеріалами офіційного сайту Білоцерківської міської ради.

Новини про подію:

Навчання модераторів для громадського бюджету