Партиципаторний бюджет Білозірської ОТГ: шлях до налагодження діалогу у громаді

Партиципаторний бюджет Білозірської ОТГ: шлях до налагодження діалогу у громаді

01-Aug-2017

18-20 липня 2017 року проводився семінар «Партиципаторний бюджет у с.Білозір’я: шлях до налагодження діалогу у громаді». Захід відбувся у рамках Проекту «Публічні бюджети від А до Я: Інформування, активізація та залучення громадянського суспільства». Проект «Публічні бюджети від А до Я» реалізується Фондом Східна Європа та Фундацією польсько-української співпраці ПАУСІ за фінансової підтримки Європейського Союзу та Проекту міжнародної технічної допомоги «Партнерство для розвитку міст» (Проект ПРОМІС), який впроваджується Федерацією канадських муніципалітетів та фінансується Міністерством міжнародних справ Канади.

У проведенні навчального семінару взяли участь координатори з Польщі - Кшиштоф Фільцек, від фундації ПАУСІ - Леонід Донос, м. Прилуки - Олена Канавець, м. Черкаси - Людмила Проценко. 

Експерти ділилися міжнародним та українським досвідом впровадження громадського бюджету.

У межах тематики семінару розкривалися основні етапи та напрямки впровадження Бюджету участі в Білозірскій ОТГ.

Координаторами проводилися семінари, тренінги, надавалися консультації щодо супроводження процесу запровадження громадського бюджету в Білозірській ОТГ. Особлива увага приділялася проведенню інформаційної компанії.

Експерт ПАУСІ, координатор громадського бюджету Прилук Олена Канавець:

- Окремо потрібно відмітити активність всіх учасників семінару, які цікавилися і етапами громадського бюджету, і практичними кроками у впровадженні громадського бюджету з урахуванням специфіки об'єднаної територіальної громади. Переконана, що отримані знання, напрацювання в групах по практичних вправах щодо планування діяльності будуть основою та імпульсом для подальших ефективних кроків координаційної ради. Наразі ж головне завдання - узгоджені нормативні документи і масштабна інформаційна кампанія.

Голова координаційної ради бюджету участі Білозір’я Ольга Сіленко: 

- Особиста подяка  експертам семінару Кшиштофу Фільцеку,  Леоніду Доносу, Олені Канавець, Людмилі Проценко, що  відвідали Білозір’я,  поділилися з нами власним досвідом та знаннями. Щира вдячність учасникам, які незважаючи на літні відпустки, знайшли час та бажання відвідати семінар «Партиципаторний бюджет у с.Білозір’я: шлях до налагодження діалогу у громаді». 

З сайту Білозірської ОТГ:

«З 1 вересня 2017 починається новий етап впровадження БЮДЖЕТУ УЧАСТІ в Білозірській ОТГ - ми розпочнемо приймання проектів від авторів. Автором проекту може бути фізична особа (група фізичних осіб, громадська організація, ініціативна група, інститут громадського суспільства), яка підготувала і подала на конкурс проект та має реєстрацїю місця проживання чи місця перебування в офіційних документах в Білозірській ОТГ або довідку про місце роботи, навчання, служби чи інші документи що підтверджують проживання на території ОТГ.

Фінансування проектів Бюджету участі здійснюється за рахунок коштів бюджету Білозірської ОТГ.

Загальний обсяг Бюджету участі для реалізації проектів становить150,00 тис. грн. Сума кошторису на реалізацію одного проекту, становить від 10 000,00 грн. до 50 000,00 грн.».

 

За матеріалами сайту Білозірської ОТГ