Тренінг з фінансової прозорості, моніторингу та звітування у бюджетному процесі

Тренінг з фінансової прозорості, моніторингу та звітування у бюджетному процесі

22-Oct-2014

У місті Києві 16-17 жовтня 2014 року Фундацією польсько-української співпраці ПАУСІ було проведено тренінг „Програмно-цільове бюджетування як інструмент належного врядування та фінансової прозорості органів місцевого самоврядування”.

Учасниками тренінгу стали посадовці міської влади Черкас та Вінниці, а також представники громадських організацій, які за фінансової підтримки ПАУСІ впроваджують проекти спрямовані на посилення підзвітності органів місцевого самоврядування та залучення громадськості до прийняття рішень, які стосуються бюджету міста.

Учасники тренінгу мали змогу ознайомитися з особливостями програмно-цільового методу формування і виконання бюджетів, отримати практичні навички зі складання результативних показників виконання бюджетних програм, опрацювати методологію моніторингу та звітування у бюджетному процесі. Запрошений польський експерт представив досвід складання бюджету за завданнями, а також презентував інструменти моніторингу та звітування, які застосовуються у м. Кракові.

Також учасники мали можливість обмінятися досвідом своїх міст щодо вдосконалення бюджетного процесу, обмінятися ідеями з питань посилення співпраці влади та громадськості у процесі місцевого планування та бюджетування.

посилання

Тренінг було проведено в рамках Проекту „Бюджети за завданнями у Черкасах та Вінниці», який здійснюється Фундацією польсько-української співпраці ПАУСІ за фінансової підтримки Європейського Союзу та Центральноєвропейської ініціативи.