Публічність у прийнятті рішень – кредо реалізації проектів ЄС

Публічність у прийнятті рішень – кредо реалізації проектів ЄС

15-Jan-2018

Саме під таким гаслом у Вознесенську відбулося засідання Наглядового комітету Проекту Європейського Союзу “Зниження рівня енергоспоживання в будівлях лікарні м. Вознесенську”

12 січня 2018 року у приміщенні Вознесенської центральної районної лікарні відбулося засідання Наглядового комітету Проекту ЄС, який реалізується у місті, в рамках Програми ЄС «Угода мерів – Демонстраційні проекти». Участь у засіданні прийняв мер міста Віталій Луков, представники Миколаївської облдержадміністрації, Команда Проекту з Фундації ПАУСІ, керівництво лікарні, представники громадських організацій міста, представники депутатського корпусу. Експерти Команди Підтримки Програми ЄС «Угода мерів - Демонстраційні проекти» Максим Верещак та Дмитро Іваненко також взяли участь у засіданні у режимі Скайп-конференції.

Протягом засідання розглядали наступне: поточний стан реалізації Проекту ЄС «Зниження рівня енергоспоживання в будівлях лікарні м. Вознесенську», доповідачем з якого виступив керівник проекту – В’ячеслав Гусєв, директор Програми з енергоефективності Фундації ПАУСІ. Андрій Удовік, виконавець робіт з проектування від ТОВ «ЕСКО Енерго Проект» представив розроблену проектно-кошторисну документацію з комплексної енергоефективної модернізації будівлі педіатрії, а Олег Масленніков, комунікаційний менеджер Проекту з Фундації ПАУСІ, нагадав присутнім про правила візуального представлення проектів Європейського Союзу. В свою чергу мер міста Вознесенськ Віталій Луков надав інформацію про співфінансування та всебічну підтримку реалізації Проекту з боку міської влади.

Всі присутні мали можливість задати різнобічні питання і отримали вичерпні відповіді на них. Підсумком засідання стало узгодження розробленої проектно-кошторисної документації учасниками засідання та прийняття алгоритму подальших дій з реалізації Проекту.

Наглядовий комітет з реалізації проекту створений розпорядженням міського голови м. Вознесенськ від 18 січня 2016 року № 5-р з метою моніторингу  реалізації грантового Проекту, вирішення поточних технічних та організаційних питань та надання сприяння у реалізації Проекту. До складу Наглядового комітету входять керівництво міста та лікарні, команда проекту з Фундації ПАУСІ, експерти Команди Підтримки Програми ЄС «Угода мерів - Демонстраційні проекти», представники профільних департаментів Миколаївської облдержадміністрації, представники депутатського корпусу міської ради та представники громадськості міста.

Довідково: З 1 вересня 2015 року Фундація ПАУСІ офіційно розпочала реалізацію проекту “Зниження рівня енергоспоживання в будівлях лікарні м. Вознесенську”. Метою зазначеного Проекту є активізація виконання Плану дій зі сталого енергетичного розвитку в м. Вознесенськ, демонстрація можливостей здійснення подібних проектів в рамках Угоди мерів, досягнення скорочення енергоспоживання до 72% в будівлях Вознесенської міської лікарні. Проект фінансується за кошти Європейського союзу з частковим фінансуванням Вознесенської міської ради.