Працівники позашкільної освітньої сфери назвали проблеми своєї роботи

Працівники позашкільної освітньої сфери назвали проблеми своєї роботи

09-Dec-2014

Керівники черкаських позашкільних навчальних закладів на круглому столі визначили проблеми, з якими зіштовхуються в своїй роботі. Обговорення відбулось у департаменті освіти та гуманітарної політики Черкаської міськради у рамках проекту «Забезпечення громадського впливу у сфері розвитку позашкільних навчальних закладів у м. Черкаси».

Серед основних загальних проблем усіх позашкільних закладів освіти – слабка матеріально-технічна база та низький рівень фінансування. Керівники спортивних гуртків та секцій говорили про відсутність повноцінних приміщень для тренувань у школах та про необхідність ввести ставки прибиральниці та лікаря в такі заклади. Також керівники зійшлись у думці на наступних проблемних питаннях:

* перевантаження в загальноосвітній сфері (учні іноді задіяні у школах до 18.00 і не мають часу та сил на позашкільні заклади); * невідповідність державних програм реальним потребам учнів; * відсутність кадрів по деяким напрямкам системи позашкілля; * приховані додаткові навантаження на працівників позашкілля; * бюрократизм у документації; * відсутність достатніх мотивуючих факторів для працівників позашкілля у підготовці конкурсантів; * недостатність висвітлення у ЗМІ питань позашкільної освіти; * недостатня обізнаність депутатського корпусу з проблемами позашкілля. Ці питання будуть враховані в процесі створення поправок до проекту «Програми розвитку позашкільної освіти в м. Черкаси на 2015-2020 роки». Програму «Забезпечення громадського впливу у сфері розвитку позашкільних навчальних закладів у м. Черкаси» координує Черкаська обласна благодійна фундація «Паритет» у співпраці з Департаментом освіти та гуманітарної політики Виконавчого комітету Черкаської міської ради. Проект здійснено за фінансової підтримки Фундації ПАУСІ, Європейського Союзу та Центральноєвропейської ініціативи. Контактна особа: Сергій Слинько 0938633688 0674731152