Полтава впроваджує бюджет участі

Полтава впроваджує бюджет участі

05-Jun-2015

Розпорядженням міського голови створена робоча група з питань партиципаторного бюджетування у м.Полтаві.

Відповідно до розпорядження від 02.06.2015 № 41-р робоча група заснована з метою розробки, впровадження та реалізації методології партиципаторного бюджетування у м.Полтаві, інноваційних механізмів залучення громадськості до розподілу коштів міського бюджету м.Полтави, враховуючи рішення постійної комісії міської ради з питань економічної політики, комунальної власності, бюджету, фінансів, цін від 18 травня 2015 року.

Розпорядження міського голови (дивитись) та Про затвердження складу робочої групи з питань партиципаторного бюджетування у м. Полтаві (дивитись).

До складу робочої групи увійшли представники міськвиконкому, депутатського корпусу та громадських організацій (дивитись).

Фундація польсько-української співпраці ПАУСІ в містах Чернігові, Черкасах та Полтаві впроваджує Проект «Партиципаторний бюджет – можливості для підвищення громадської активності і встановлення належного партнерства з органами влади» ставить за мету сприяти розповсюдженню нового механізму участі в Україні, використовуючи польській досвід у цій сфері.

Зазначеним Проектом передбачається навчання посадовців міської влади, громадських активістів з питань методології запровадження партиципаторного бюджетного процесу, навчальні поїздки до Польщі, а також опрацювання та запровадження за допомогою українських і іноземних експертів моделі формування місцевих бюджетів за участю громадян у містах-партнерах Проекту.

В рамках Проекту Фундації ПАУСІ пройшли презентаційні зустрічі та одноденні семінари у міських радах Черкас, Полтави та Чернігова. Також відбулися триденні навчання для громадських активістів Чернігова та Полтави.

Проект реалізується у рамках Польсько-Канадської Програми Підтримки Демократії співфінансованої з програми польської співпраці на користь розвитку Міністерства закордонних справ РП та канадського Міністерства закордонних справ, торгівлі та розвитку (DFATD).