Проектування громадського простору

Проектування громадського простору

15-Jun-2015

На території київського парку "Дача" та бульвару Вернадського за підтримки Фундації ПАУСІ активісти провели зустрічі-обговорення щодо облаштування громадського простору.

Заходи пройшли в рамках Фестивалю розвитку міста "Структура", який продовжує активну роботу над проектами облаштування двох об’єктів парку Дача та бульвару Вернадського.

Важливим етапом проектування є початковий, коли на етапі обговорення до процесу залучаються експерти, архітектори, місцеві мешканці та усі, хто користується цим громадським простором.

Зустріч "Ідеальний дитячий простір" відбулася 6 червня 2015 року. “Як гадаєте, хто краще за всіх знає, як має виглядати найкращий дитячий майданчик? Звичайно діти!” – кажуть організатори. Тому до обговорення запросили ландшафтного архітектора Максима Коцюбу, співавторку ініціативи "Дитячі ініціативи" Галину Сухомуд, а також батьків із їх дітлахами. Просто посеред неба діти малювали крейдою свої ідеї та бажання щодо вигляду дитячої зони. Дитячі ідеї надзвичайно креативні, дещо кумедні, а головне щирі. На щастя чи на жаль дорослі мислять все ж більш раціонально.

Тому така спільна праця дозволить архітекторам підійти до проектування дитячих майданчиків не тільки з огляду батьківських застережень щодо безпеки, а й поглянути на дитячу зону дитячими очима, адже вони і є її головні користувачі! Вже 7 червня ініціативна група вирушила на інший об’єкт, яким опікується “Структура” – бульвар Вернадського.

У воркшопі приймали участь архітектори та дизайнери, а також приєдналися місцеві мешканці. Учасники розмістилися на траві посеред бульвару та спостерігали, хто користується цим простором та як. Певні спостереження та спілкування із людьми дозволили зрозуміти, що найкращим рішенням для такої місцевості може бути зонування території: тут має бути затишне місце для відпочинку у тіні для батьків із дітьми, для людей похилого віку, зона, де зможе комфортно спілкуватися та розважатися молодь, і не забути про велику цільову аудиторію - власників тварин.

Тож всі спостереження взяті до роботи і вже скоро побачимо перші нариси оновленого бульвару, яким якого бачать активісти “Структури”.

Facebook, Facebookна сайті