Напрямок

У Вінниці відбудеться нарада присвячена старту проекту «Розвиток інклюзивної освіти, як один із факторів впливу на формування міського бюджету»

У Вінниці відбудеться нарада присвячена старту проекту «Розвиток інклюзивної освіти, як один із факторів впливу на формування міського бюджету»

29-Sep-2014

30 вересня 2014 р. о 14:30 за адресою: Келецька - 62 (актова зала школи № 15 відбудеться нарада присвячена старту проекту «Розвиток інклюзивної освіти, як один із факторів впливу на формування міського бюджету»

Вінницька громадська організація молоді з обмеженими фізичними можливостями «Гармонія» за підтримкою фахівців департаменту освіти Вінницької міської ради та департаменту фінансів Вінницької міської ради розпочинає реалізацію проекту «Розвиток інклюзивної освіти, як один із факторів впливу на формування міського бюджету»

Мета проекту: Підвищення рівня залучення громади до формування міського бюджету у сфері загальної середньої освіти шляхом опрацювання Програми «Розвиток освіти м. Вінниці на 2013-2020 роки» в розділі 4. Інтегрована та інклюзивна освіта.

Кожен може навчатись – всі ми ростемо, змінюємось та робимо помилки, але всі ми спроможні навчатись. Право на навчання та розвиток, творче інтелектуальне зростання особистості, право на вибір дітьми і дорослими жити життям, яке вони цінують і яке заслуговує на підтримку.

Вінниця підтримує ініціативи щодо впровадження інклюзивної освіти на місцевому рівні з залученням усіх зацікавлених сторін. Освіта є важливим засобом зростання самої людини і в подальшому стане ресурсом для розвитку міста. В рамках проекту «Розвиток інклюзивної освіти, як один із факторів впливу на формування міського бюджету» буде розроблено пріоритетні напрямки реалізації міської програми «Розвиток освіти м.Вінниця на 2013-2020 роки» саме в розділах «Інтегрована та інклюзивна освіта». Спільно з Департаментом освіти Вінницької міської ради реалізується низка заходів різного направлення направлена на підвищення стандартів надання освітніх послуг дітям з особливими освітніми потребами, що дозволить створити інклюзивний простір для навчання дітей з особливими освітніми потребами, підвищення кваліфікації педагогічних колективів та заохочення батьків до співпраці.

За результатами проекту очікується розроблення й запровадження широкого спектру навчальних стратегій для більш гнучкого реагування на розмаїття потреб учнів. Для цього перш за все буде проведена робота по удосконаленню педагогічних методів, залучення до процесу інклюзивної освіти батьків дітей з інвалідністю, створення умов для участі усіх дітей в начальному процесі.

Проект здійснюється за фінансової підтримки Фундації ПАУСІ, Європейського Союзу та Центральноєвропейської ініціативи