Громадськість долучається до врядування

Громадськість долучається до врядування

02-Oct-2015

У Черкасах та Вінниці за підтримки Фундації ПАУСІ громадські організації активно беруть участь у місцевому плануванні та залученні громадян до бюджетного процесу.

В рамках реалізації Проекту «Забезпечення громадського впливу у сфері розвитку позашкільних навчальних закладів у м. Черкаси» було розроблено та розпочав роботу у тестовому режимі інтернет-сайт www.afterschool.ck.ua, що інформуватиме про роботу закладів позашкілля міста. Зазначений Проект впроваджується Черкаською обласною благодійною фундацією «Паритет» у співпраці з Департаментом освіти та гуманітарної політики Виконавчого комітету Черкаської міської ради за фінансової підтримки Фундації ПАУСІ, Європейського Союзу та Центральноєвропейської ініціативи.

За словами директора Департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради Марини Бакланової, на сьогодні продовжується робота щодо програми розвитку позашкільних закладів нашого міста. Перший реальний крок, який допоможе активно організувати інформаційну кампанію, причому системно і зосереджено в одному місці – сайт позашкілля.

http://ogp.ck.ua/novini/novini-osviti/vidbulosia-obgovorennia-roboti-saitu-pozashkillia/

У місті Вінниця 24-26 вересня 2015 року пройшов Форум «Включення людей з інвалідністю у процеси реформ», організований ГО «Гармонія» у співпраці з Вінницькою міською радою, Вінницькою облдержадміністрацією за підтримки Міжнародного Фонду «Відродження», Фундації польсько-української співпраці ПАУСІ, Європейського Союзу та Центральноєвропейської ініціативи.

Під час Форуму було проведено навчання активістів за темою «Як запланувати доступність у бюджетах за методом «Бюджети за завданнями»», а також були напрацьовані пропозиції до обласної програми забезпечення доступності. Проведення Форуму є одним із заключних етапів Проекту ГО «Гармонія» «Розвиток інклюзивної освіти, як один із факторів впливу на формування міського бюджету».

http://www.vmr.gov.ua/Lists/CityNews/ShowNews.aspx?ID=2470

Проект «Бюджети за завданнями у Вінниці і Черкасах: підтримка фінансової прозорості та належного врядування в органах місцевого самоврядування України» здійснюється Фундацією польсько-української співпраці ПАУСІ за фінансової підтримки Європейського Союзу та Центральноєвропейської ініціативи.