Громадський бюджет працює у Черкасах

Громадський бюджет працює у Черкасах

22-Dec-2015

Майже 5 мільйонів гривень профінансують з міського бюджету у 2016 році на реалізацію громадських проектів мещканців.

Шість проектів від громадськості міста стали переможцями програми «Громадський бюджет», що реалізується в Черкасах за підтримки Фундації ПАУСІ. Саме ці проекти будуть втілені у 2016 році за бюджетні кошти. Серед них: облаштування тротуарною плиткою подвір’я Черкаської гімназії №9 ім. О.М. Луценка, створення комфортних умов у дитсадках №35, 83 і 18, а також – благоустрій алеї парку «Перша Черкаська міська лікарня» та відкриття спортивного залу імені Сергія Амброса.

Детальніше за посиланням

У містах Чернігів, Черкаси та Полтава Фундація польсько-української співпраці ПАУСІ у 2015 році реалізувала Проект «Партиципаторний бюджет – можливості для підвищення громадської активності і встановлення належного партнерства з органами влади», мета якого сприяти розповсюдженню нового механізму участі в Україні, використовуючи польській досвід у цій сфері.

В рамках Проекту проведено навчання посадовців міської влади, громадських активістів з питань методології запровадження партиципаторного бюджетного процесу, навчальні поїздки до Польщі, а також опрацювання та запровадження за допомогою українських і іноземних експертів моделі формування місцевих бюджетів за участю громадян у містах-партнерах Проекту.

Проект реалізується у рамках Польсько-Канадської Програми Підтримки Демократії співфінансованої з програми польської співпраці на користь розвитку Міністерства закордонних справ РП та канадського Міністерства закордонних справ, торгівлі та розвитку (DFATD).