Напрямок

Проміжні підсумки проекту «Ефективне управління енергією - перший крок до Зеленого університету»

Проміжні підсумки проекту «Ефективне управління енергією - перший крок до Зеленого університету»

10-Feb-2016

У Харківському національному університеті міського господарства імені О.М. Бекетова 5 лютого 2016 року відбулася конференція з підбиття проміжних підсумків проекту «Ефективне управління енергією - перший крок до Зеленого університету», який реалізується громадською організацією «Грінкубатор» спільно з Фундацією польсько-української співпраці ПАУСІ.

У конференції взяли участь почесні гості: Йоанна Юревич – Консул Посольства республіки Польща у Києві, Влодзімеж Лещинський - консул з економічних питань Генерального Консульства Республіки Польща у Харкові, Яцек Колібскі - голова Правління громадської організації «Європейський Інститут нерухомості», Руденко Андрій Іванович - заступник міського голови з питань житлово-комунального господарства. З привітальним словом та словами подяки українським і польським партнерам проекту виступив Ректор – Володимир Миколайович Бабаєв, який наголосив на важливості та вчасності реалізації проекту та окреслив перспективи його розвитку. Керівництво Університету не збирається зупинятися на досягнутому і планує подальше впровадження енергоефективних проектів. Були представлені деякі напрацювання в галузі відновлювальних джерел енергії для забезпечення потреб Університету.

Учасники конференції обговорили те, що вдалося досягнути за шість місяців роботи проекту і про подальші плани по впровадженню енергоефективних технологій в Університеті.

В рамках проекту вже вдалось зробити:

  • Запроваджена система енергоменеджменту з окремою посадою енергоменеджера в Університеті. Наявність щоденного моніторингу енергоспоживання, аналіз даних та дії енергоменеджера вже сьогодні дають можливість розумно зменшувати енергоспоживання без залучення значних інвестицій.
  • Проведений енергоаудит корпусів та гуртожитків Університету. Це дозволить скласти плани наступних дій по підвищенню енергоефективності.
  • Проводиться широка інформаційна кампанія серед персоналу та студентів Університету, направлена на зміну ставлення до енергоресурсів на більш раціональне. Розроблена мотиваційна концепція для персоналу, надруковані постери та стікери, що постійно нагадують персоналу та студентам про необхідність раціонально використовувати енергію.
  • Запроваджена система збору макулатури через контейнери по всім приміщенням Університету та централізовану відправку до пункту переробки. Це буде додатковим «нагадуванням» персоналу та студентам про необхідність ощадливо ставитися до ресурсів та покращувати екологію.
  • Розпочато оптимізацію споживання води в центральному корпусі Університету.

Робота з впровадження заходів в рамках проекту триває. Слідкуйте за оновленнями. За додатковими питаннями, звертайтесь до Олега Масленнікова та В’ячеслава Гусєва.